Lo Closo

Hutten informatie en hutten reserveren

In het Nationaal Park bevinden zich op doorgaans redelijke onderlinge afstanden 9 bemande BERGHUTTEN. In de directe omgeving van het park zijn er nog eens 8. Daarnaast zijn er een aantal onbemande hutten, bedoeld als noodbivak. De bemande hutten maken gebruik van een centraal reserveringssysteem.
Als je een huttentocht wilt maken, is in het hoogseizoen (eind juli tot en met 3e week van augustus) voorafgaande reservering onontbeerlijk. Als je van te voren niet reserveert kun je soms nog wel een meerdaagse tocht maken, maar route en tijdstip pas je dan aan bij de mogelijkheden die er nog zijn, niet andersom.

Algemene informatie over de hutten

De bemande hutten variëren in omvang van ruim 20 tot 100 slaapplaatsen waar je in slaapzalen slaapt, tweepersoonsslaapkamers zijn niet aanwezig.

 • De hutten hebben dekens. Je hebt daarom alleen een lakenzak nodig. Wij verhuren lakenzakken voor een vaste prijs, onafhankelijk van de duur van de huur.
 • De hutten beschikken over eenvoudig sanitair en douches die meestal warm zijn.
 • Je kunt bij reservering kiezen tussen de opties half (avondeten/ontbijt),- en volpension (incl. lunchpakket). Wij reserveren standaard volpension.
 • Kosten: Je moet rekenen op een bedrag per overnachting volpension van € 50-75 per persoon, daarvan betaal je € 15 pp aan die niet restitueerbaar zijn.

 • Iets uitgebreidere informatie over de hutten vind je HIER

  Reservering door Lo Closo

  Wij verzorgen huttenreserveringen exclusief voor onze klanten. Deze service is gratis, inclusief de begeleiding bij het samenstellen van een voor jouw groep passende tocht.

 • Wij raden het sterk af om volledig onvoorbereid aan een huttentocht te beginnen. Als je geen enkele bergwandelervaring hebt, kun je beter beginnen met enkele dagtochten, zie het menu.
 • e-mail : locloso@outlook.com / telefoon: 0034-638828720

  berghut mataro
  Refugi Mataro, een onbemand bivak

  Zelf reserveren

  Als je het liever zelf doet: De hutten werken met een reserveringscentrale. Daarvan vind je hier de link: HUTTEN RESERVEREN. Je kunt ook bellen, 0034-902734164, er wordt Engels gesproken.

  Afgezien van de taal is de reserveringssite een beetje nukkig. Daarom hebben wij een Nederlanstalige handleiding geschreven. Die kun je hier vinden: HANDLEIDING HUTTEN RESERVEREN (PDF)

  Belangrijk bij no-show

  Door allerlei oorzaken kan je huttenovernachting op het laatste moment niet doorgaan. Verzwikte enkel, griepje, gruwelijk slecht weer of ander ongerief. Voor de medisch gemotiveerde afzeggingen vergoedt je reisverzekering hoogstwaarschijnlijk de gemaakte kosten.
  In alle gevallen is het van het grootste belang dat je probeert zelf of via ons de hut van de no-show op de hoogte te stellen.
  De hutten staan onderling met elkaar in contact in verband met de veiligheid, en als jij 's morgens in hut A vertrekt op weg naar hut B, dan word je daar verwacht en zullen de huttenwaarden je proberen te lokaliseren.
  Een andere reden om af te zeggen is dat jouw plek in het hoogseizoen vaak door iemand anders kan worden ingenomen.