Lo Closo

Informatie over toeristische mogelijkheden bij Lo Closo

Naast de voor de hand liggende activiteiten als bergwandelen, huttentochten maken en één van de vele outdoor sporten beoefenen, biedt onze regio nog heel wat meer. Op deze pagina geven wij een paar ideeën.

Romaanse bouwkunst

gerri de la sal
Middeleeuws Gerri de la Sal

In de omgeving kun je verschillende uitingen van Romaanse bouwkunst bezoeken. Kerkjes, kloosters, kasteelruïnes, de zoutbassins van Gerri de la Sal en Romaanse bruggen.

Dinomuseum

In Isona worden in een museum de vondsten tentoongesteld van dinosaurus-resten die daar in de buurt zijn gevonden. Er vinden nog elk jaar opgravingen plaats, die helaas vanwege de kwetsbaarheid van het materiaal niet toegankelijk zijn voor het publiek.
Leuker dan het museum zelf zijn twee lokaties in de vrije natuur die je kunt bezoeken waar versteende pootafdrukken gevonden zijn en de resten van een dino-ei.
Met een beetje fantasie ga je 65 miljoen jaar terug in de tijd en stel je je de dino's voor die zich aan de oever van het meer ophielden.


Val d'Arán en Andorra

argenteria
Inspiratie voor de Sagrada Familia?

Val d'Arán en Andorra zijn de bekendste toeristische trekpleisters in de buurt. In beide valleien zijn jaarrond activiteiten als thermale baden en ijsbanen te vinden.
Andorra is één grote winkelstraat. Voor de liefhebbers (v/m).

Forellenkwekerij

In Tavascan worden forellen gekweekt voor de consumptie in de restaurants van de wijde omgeving. Als je haast hebt, worden de forellen met een schepnet voor je uit het water gehaald, maar je kunt ook tegen bijbetaling een hengel huren en je eigen forel proberen te verschalken.


Vlindermuseum

vlinder
Keizersmantel op de camping

Natuurlijk is niets zo leuk als een Koninginnepage, Citroentje of Icarusblauwtje rondfladderend boven de bloembakken op ons terras, maar je kunt deze vlinders en nog 2497 andere ook bekijken in het vlindermuseum. Het vlindermuseum kun je ook virtueel bezoeken.

Kanowedstrijden

In Sort worden regelmatig internationale kanowedstrijden georganiseerd. Voor informatie onder andere: www.rocroi.com.

Het zuiden

stuwmeer talarn
Die dag dreigde het....

Als het hier niet zulk mooi weer is, is dat 60 km naar het zuiden vaak wel het geval. Je bent dan in de voor-pyreneeën met vaak ander weer en een totaal andere, indrukwekkende omgeving. Behalve de eerder genoemde mogelijkheden kun je dingen bekijken als de zoutbaden van Gerri de Sal; de megalitische resten (een soort hunebedden) bij Peremea; olijf- en amandelgaarden. Hier begint het droge en zinderend warme Spaanse binnenland.
Gelukkig kun je als het echt heet is ook lekker naar een strandje bij een groot warm(!) stuwmeer. Lekker tapas eten bij een leuk standtentje, in het Catalaans "Xiringuito" waar je ook kano's en surfplanken kunt lenen.

Ecomuseu de les Valls d'Aneu

Het streekmuseum in Esterri d'Àneu met naast de vaste opstelling (folklore) aardige wisselende tentoonstellingen van meestal regionale beeldende kunstenaars.
Je kunt daar informeren naar de bezoekmogelijkheden van onder andere een traditionele houtzagerij op waterkracht.