Lo Closo

Spaanse Pyreneeën: Wandelen bij Lo Closo

dorpje in de bergen
Bergwandelen: soms een dorpje
avondwandeling vanaf de camping
Avondwandeling in de gletscherkom bij Lo Closo

Lo Closo is een prima uitvalsbasis voor bergwandelingen, van wandelingetjes in de buurt, dagtochten en huttentochten tot topbeklimmingen.

Wandelen vanaf Lo Closo

In de directe omgeving van Berrós Jussà kun je wandelingen maken van een paar uur tot een hele dag over de rotsachtige hellingen met weitjes, bomen en struiken tussen 1000 en 2000 m. Op deze wandelingen kom je oude dorpjes tegen en ruines van zomerstallen op de bergweiden. Er loopt wat vee en rond de toppen zie je vale gieren zweven. De meeste wandelingen zijn netjes uitgezet en met bordjes, gekleurde stippen of steenmannetjes bewegwijzerd. Andere komen op ruiger terrein met diepe beekdalen en steile rotskammetjes en vereisen wat meer oplettendheid en improvisatietalent.

Zie de rubrieken Korte wandelingen bij Berrós Jussà en Dagwandelingen bij Berrós Jussà.

Parc Nacional de Aigües Tortes y Estany de Sant Maurici

Aigues tortes
Nationaal Park Aigües Tortes

Lo Closo is een ideale uitvalsbasis om te gaan wandelen in Aigües Tortes. Een rustig zijdal, letterlijk en figuurlijk naast de mainstream. En toch maar 10 minuten verwijderd van het het Nationaal Park en alle voorzieningen die je kunt vinden in de bergen.
Aigües Tortes is een schitterend hooggebergtelandschap (1600- 3000 m) met spitse toppen, ongenaakbare blokkenvelden, hooggebergte plateaus met meanderende beken, door gletschers uitgeschuurde U-vormige dalen en de grootste concentratie bergmeren in de Pyreneeën.
In het park is een uitgebreid net van bergwandelpaden aanwezig. Bovendien vind je er een negen bemande berghutten en in de perifere zone nog enkele.
Je kunt hier prachtige wandelingen en huttentochten maken. Dat geldt ook voor onervaren bergwandelaars en kinderen. Een klimuitrusting heb je niet nodig en de hutten liggen op relatief geringe afstand van elkaar (3-4 uur lopen).

Voor meer informatie kijk in het menu rechts of ga rechtstreeks naar de pagina's: Dagtochten in nationaal park Aigües Tortes;
Huttentochten in nationaal park Aigües Tortes en
Bergtoppen van Aigües Tortes

Méér wandelen

Behalve wandelingen direct vanaf ons terrein en in het Nationaal Park biedt de regio nog talloze andere mogelijkheden om te wandelen. Van in de loodrechte rotsen uitgehouwen paadjes hoog boven een meer tot rustige wandelingen van bergdorp naar bergdorp. Als je daar interesse in hebt, kunnen we je nog tientallen extra mogelijkheden voorspiegelen.

Voor je gaat wandelen is het verstandig om de belangrijkste Tips voor bergwandelen te raadplegen.

Hutten reserveren en adviseren voor huttentochten doen wij met plezier. Voor gasten van ons is dit een gratis service, voor derden berekenen we een bescheiden vergoeding.