Lo Closo

Strohuizen


Bij de Strohuizen was het idee was om "luxe" ingerichte tenten te maken, maar het zijn meer eenvoudige vakantiehuisjes geworden met uitstekend geïsoleerde muren (het stro van de strohuizen) en een goed geïsoleerd dak (isolatie met een groene afdekking). De vloeren zijn gemaakt van grote stoeptegels, rechtstreeks op de grond waardoor de koelte van de aarde wordt doorgegeven aan de ruimte binnenin. Je hoeft zelf geen kampeerspullen mee te sjouwen, maar loopt zo -rechtop!- naar binnen in een kant & klare ruime "tent".

Inrichting Strohuizen


Het verblijf heeft toch nog wel iets weg van kamperen, want de huisjes hebben geen eigen sanitair. De sanitaire voorzieningen deel je dus met een paar andere families van de camping. De huisjes beschikken over een ingericht keukentje met een koudwaterkraan, een koelbox waarvoor je zelf de koelelementen wisselt, minimale electrische verlichting en een stopcontact voor het opladen van gadgets.
Je kunt kiezen om je eigen slaapzakken en handdoeken mee te nemen of gebruik te maken van door ons verstrekt bedden,- en linnengoed, slaapzakken en dekbedden (€ 10 pp extra per verblijf).
Het grootste voordeel van "kamperen" in de strohuizen is dat het lekker koel is.

Algemene Info

De huisjes hebben een oppervlakte van ongeveer 35 m2. Bij de bouw & inrichting is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecycled materiaal. We hebben oude steigerplanken verwerkt, deuren die een vorig leven elders hebben gesleten, tegeltjes die 20 jaar geleden uit een outletloods zijn gekomen......Er zijn stoelen gemaakt van oliedrums, het bestek en de pannen komen grotendeels van de vuilstort, een lamp gemaakt van een wasmachinetrommel, enzovoorts.
De muren zijn aan de binnenkant afgewerkt met leemstuc en aan de buitenzijde met ruwbezaagde planken. De daken zijn voorzien van isolatie afgeplagd met zoden die van de bouwplaats komen.

Strohuis 1 bestaat uit één ruimte met een eenvoudig ingerichte keuken, een 2p slaapbank en een extra slaapbank, tafel met stoelen en een bijzettafeltje. Voor extra slaapgelegenheid is er een 3p gooitentje die op een klein terrasje is opgezet direct onder het huisje. Buiten heb je de beschikking over een terras met meubels met bijzonder mooi uitzicht
Strohuis 2 heeft een woonkamer met tafel met zitgelegenheid, een klein bankje en twee kuipstoelen. Het heeft eveneens een eenvoudig ingericht keukentje en twee slaapkamertjes, één met 2p bed en één met een stapelbed, voorzien van normale matrassen. Een gooitentje is beschikbaar als het gezin groter is dan 4p, compleet met selfinflating matje.
Aan de voor,- en achterkant is gelegenheid om buiten te zitten. Stoelen aanwezig. Het uitzicht is volgens sommigen nog mooier dan het uitzicht in Strohuis 1Overige voorzieningen:
 • De strohuizen beschikken over electriciteit, de verlichting bestaat uit LED-lampen en er is een stopcontact voor het opladen van mobieltjes e.d. die werken op zelf opgewekte zonneënergie.
 • Beide huisjes hebben een aanrecht met spoelbak (koud water), koelbox, fornuis op gas, compleet keukengerei & servies, afwasteiltje, vuilnisbak en een barbecuetje
 • Uiteraard kunnen huurders van de huisjes gebruik maken van onze brood,- bar en maaltijdservice. Voor het plannen en organiseren van wandel,- en huttentochten en andere activiteiten staan wij altijd voor je klaar!
 • Kosten

  De prijs voor de strohuizen bedraagt €80/dag excl. bedden,- en linnengoed, inclusief schoonmaakkosten.
  Als je kant,- en klaar wilt, kosten bedden- en linnengoed, slaapzakken en dekbedden € 10 pp per verblijf.
  De huisjes worden verhuurd voor minimaal drie aaneengesloten dagen.

  Overig

  Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de wederwaardigheden van onze stro,- en aanverwante projecten volgt hier een link naar het blog dat ik hierover bijhoud met de naam "Strotrap". Die naam is een samentrekking van "stro" en "trapezium", want dat is het uiteindelijke doel: Van trapeziumvormige strobalen een goedkope halfrond vakantiehuisje ontwikkelen.
  Als je wilt weten hoe de eerste gasten het -heel verschillend- hebben ervaren in onze strohuizen, vind je hier twee meningen.