Lo Closo

Kinderopvang op vakantie

Natuurlijk ga je niet op vakantie om je kinderen net zoals de rest van het jaar “op te sluiten” in een school of kinderdagverblijf. Toch kunnen er best een paar redenen zijn om je kind toch eens een dag(deel) bij ons achter te laten.

Bijvoorbeeld omdat je zin hebt in één flinke bergwandeling en je kinderen dat niet (allemaal) aankunnen, terwijl de kleinste toch wel erg zwaar wordt voor de rugdrager.

Kinderopvang op vakantie
Boekje lezen met Franka
Kinderopvang op vakantie
Boekje lezen met Jaco
Of dat je wilt gaan raften of canyoningen met de oudste twee van 11 en 9 jaar, terwijl de jongste van 5 daar niet aan mee kan doen.
Of, 's winters, dat je een keer een dag zelf samen wilt skiën in plaats van omgevallen kinderen oprapen. In dat soort situaties hoef je wat ons betreft niet de keuze te maken tussen “Wie gaat er vandaag mee?” of “Zullen we nog een paar jaar wachten?”
Hoewel Franka professionele ervaring heeft met kinderopvang, lijkt de opvang die wij bieden meer op het logeren bij een leuke oom of tante (opa en oma bijna.....) dan op wat je verwacht van een professionele organisatie of een oppas.
Voor kinderen die een dag bij ons achterblijven proberen wij die dag tot iets bijzonders te maken. We gaan leuke dingen met hen doen.
Dat kan zijn klimmen op de wand in onze speeltuin, dammetje bouwen in de beek, met zijn allen naar het strandje aan het meer, rollen over de trampoline, zelf een lekkere pizza maken, echte leien beschilderen enzovoorts.
Het programma staat nooit van te voren vast, maar bestaat in geen geval uit een scherm-dag. In 2014 hadden we een "recidiviste" die daar anders over dacht en het hele programma van het vorige jaar wilde overdoen. Het was wel blijven hangen!
Wat wij erg belangrijk vinden is dat kinderen pas door ons worden opgevangen als ze al een paar dagen hier zijn en ze zich vertrouwd voelen met ons, met de situatie en met onze kinderen.

Voor de actuele kosten zie Reservering en prijzen

Voor extra info zie ook Actieve vakanties voor kinderen bij Lo Closo en Kanocursussen voor kinderen

Kinderopvang in de spaanse pyreneeen
De mama's en papa's een dag canyoningen? Gaan wij toch lekker naar de pomp!