Lo Closo

Wildwaterkanoën en "open kayak"

Wildwaterkanoën

Niet voor niets is Sort al vijftig jaar één van de belangrijkste plaatsen in Europa op het gebied van het wildwatervaren. Een 60 km lange rivier met stroomversnellingen tot en met wildwaterklasse V die ook in warme, droge zomers dagelijks voldoende water heeft om lekker te kunnen varen.
Een rivier die je bovendien vanaf de hoge- naar de voor-Pyreneeën voert door afwisselende, af en toe prachtig verkloofde, landschappen. Wat wil je als kanovaarder nog meer?
Wij organiseren samen met RocRoi al een aantal jaren kanocursussen voor kinderen vanaf 8 jaar. Ook ouders zonder kano-ervaring kunnen uiteraard meedoen. Kanovaren is immers leuk voor jong en oud.

wildwaterkanoen Pyreneeen
van veraf en

wildwaterkanoen Pyreneeen
Suus laat zien waarom deze versnelling zo heet.

open kayak Noguera Pallaresa
Open Kayak, 2 persoons
open kayak Noguera Pallaresa
Open Kayak, ?? persoons
open kayak Noguera Pallaresa
Open ?????, 2 persoons

Open Kayak

De laatste sessie van de kanocursus of, voor volwassenen en wat oudere kinderen zonder voorafgaande cursus, kun je kiezen voor de modaliteit "open kayak". Dit zijn minirafts met het voordeel, in tegenstelling tot een kano, dat je haast niet kunt omslaan. Ze bestaan in één,- en tweepersoons uitvoering.
In tegenstelling tot een gewone kano ( of kayak) heb je hier geen uitgebreide voorbereiding voor nodig. Als je een beetje kunt peddelen, kun je op het ietsje minder wilde stuk van de rivier zo mee varen.
Je doet het wel zélf. De ervaren kanovaarders om je heen zijn er voor noodgevallen, niet om voor jou te sturen.