Lo Closo

Zwemmen

Zwemmen kun je in de buurt van Lo Closo op 2km afstand in het stuwmeer. Op het strandje daar kun je ook kano’s en waterfietsen huren.
Zwembaden zijn er vlakbij in Espot, Esterri d'Àneu en Escalò (3km).
Iedere beek, poel of meertje is daarnaast natuurlijk geschikt om pootje te baden of dammetjes te bouwen. In de beek die door ons dorp stroomt zijn leuke plekken om in het water te spelen voor de kleintjes.
In 2015 hebben we een stukje van "onze" beek van takken en dergelijke ontdaan om een heuse canyonningtocht te maken! Daarvoor kun je bij ons surfpakken en andere hulpmiddelen lenen om zelf op avontuur gaan met het gezin.
Een ander leuk water-uitje is een dagje naar het warme meer. Wij noemen het warm omdat de temperatuur van het water net even aangenamer is om een tijd in te verblijven dan de meertjes in de directe omgeving. Er is daar ook een leuke strandtent met overheerlijke tapas en ander écht Spaans eten. Dit alles in een gemoedelijke sfeer die je maar weinig tegenkomt. Je kunt er kano's en surfplanken lenen om lekker mee te spelen.
Last but not least is hier vlakbij een supervette springplek. Je kunt zelf de hoogte uitkiezen: 2m, 4m, 6m of zelfs 8m voor de bikkels. Als je wilt bijkomen van je inspanningen is er 30m stroomafwaarts een zalig zonne-eiland in het midden van de beek.

zwemmen in de Noguera Pallaresa